Tennisvalmennus

Helsinki & Espoo


Helsingin Lawn-Tennis Klubi tarjoaa tennisvalmennusta Helsingissä ja Espoossa kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Toimipaikkoina meillä on Meilahti ja Tapiola, lisäksi seuralla on muutamia valmennustunteja Talissa.
Kannustamme pelaajia aktiivisesti osallistumaan myös seuran kilpailuihin ja tapahtumiin, jotta harrastus ei jäisi ainoastaan viikottaiseen harjoituskertaan.


Aikuisvalmennus

HLK:n aikuisvalmennuksessa sinulla on mahdollisuus harrastaa tennistä kokeneiden ja innostavien valmentajien johdolla oman tasoisessa ryhmässä. Aikuisten ryhmiä järjestetään Meilahdessa, Tapiolassa sekä Talissa. Harjoituksia on tarjolla arkisin aamusta iltaan kuin myös sunnuntaisin.

Aikuisten viikottaisten harjoitusten lisäksi HLK on aktiivinen tenniskurssien järjestäjä. Kursseja järjestetään ympäri vuoden ja kurssit ovat pääsääntöisesti lyhyitä 3-5 pelikerran tapahtumia.
Erilaiset tapahtumat ja kilpailut kuuluvat myös aikuispelaajien kalenteriin.

Juniorivalmennus

Junioripuolella HLK:n valmennus on jaettu U10 ja U18 ryhmiin.

U10 toiminnassa tarjolla on perhetennistä (lapsi-vanhempi) perheen pienimille. Alle kouluikäisille tarjoamme myös ilta, iltapäivä ja viikonloppuharjoituksia.

Kouluikäisille ja sitä lähestyville on ilta ja viikonloppuaikojen lisäksi tarjolla myös todella suosittuja iltapäiväharjoituksia, tuolloin harjoitukset järjestetään heti koulupäivän jälkeen.

U18 ryhmissä harjoitellaan 1-3 kertaa viikossa. Sopivia harjoitusryhmiä on niin vähemmän kokemusta omaaville kuin pidempäänkin harrastaneille. Toiminnassa käytetään tasojärjestelmää apuna jolla pyritään takaamaan kaikille sopivan tasoisia harjoitusryhmiä.

Kehitämme meidän junioritoimintaa yhdessä yhteistyöseura HVS:n kanssa ja tästä loistava esimerkki on yhteiset seurakilpailut. Osallistumalla HLK:n valmennustoimintaan juniorilla on mahdollisuus osallistua sekä HLK:n että HVS:n matalankynnyksen seurakilpailuihin. Toimintamme vahvana ohjenuorana on tenniksen pelaaminen ja tämä tarkoittaa esimerkiksi osallistumista seurakilpailuihin.


Kilpavalmennusryhmiä HLK:lla on monenikäisille.

Nuorimmat ovat pikkudinot joiden tavoitteena on intohimon kasvattaminen tennistä kohtaan ja selvittää puraiseeko kilpatenniskärpänen.

Kouluikäisille tarjolla on Dinojengi, joka on HLK:n iltapäivätenniksessä pelaaville suunnattu peliporukka. Jengin tavoitteena on tarjota tenniksen pelaamisesta innostuneille enemmän mahdollisuuksia pelata ja harjoitella.

U18 puolella toimii U18 TEAM. U18 Team on tarkoitettu pelaajille, jotka ovat näyttäneet intoa kehittymiseen ja osoittaneet aktiivisuutta kilpailemiseen. Pelaajat eivät ole vielä ihan ikäryhmänsä terävimmässä kärjessä, mutta haluavat saavuttaa sen. Harjoituskausi & Valmennushinnat

Valmennuksen harjoituskausi alkaa elokuun puolessa välissä ja päättyy junioreilla kesäkuun alkupuolella ja aikuisilla kesäkuun puolessa välissä. Harjoituksia ei pidetä pyhäpäivinä eikä joululomalla.
Valmennushinnat vaihtelevat iän ja pelikertojen mukaan. Aikuisilla lisäksi harjoitusajankohta ja kenttä vaikuttaa hintoihin.
Hintojen vaihteluväli:
U10: 17€-23€/h
U18: 20€-25€/h
Aikuiset: 28€-36€/h

Tarkempi hinnasto:
Valmennushinnasto

Valmennussäännöt

Toimipaikat

Meilahden Liikuntakeskus valmistui syyskuussa 2008. Keskuksessa on kahdeksan tenniskenttää (3 sisähallissa ja 5 ylipainehallissa) lisäksi keskuksessa on kymmenen sulkapallokenttää ja Unisportin kuntosali. Keskuksessa toimii kahvio ja pro shop missä myydään Wilsonin uusimpia tuotteita. Pukuhuoneet löytyvät sisähallin puolelta ja pukuhuoneissa on sauna.
Kaikkien tenniskenttiemme pintamateriaali on Plexipave. Kesäisin ylipainehallit lasketaan alas ja tennistä pelataan hienoilla ulkokentillä.

Meilahden Liikuntakeskus

Tapiolan Tennispuisto tunnetaan mukavana ja viihtyisänä ”klubina”. Sisähallista löytyy seitsemän Greenset-sisäkenttää. Ulkopelikaudella tennistä voi pelata hyvin hoidetuilla massakentillä, joita on neljä kappaletta. Autoilijoille on oma ilmainen parkkipaikka, josta löytyy runsaasti parkkitilaa.

https://tennispuisto.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Minkä ikäisenä voi aloittaa tenniksen?
Tenniksen voi aloittaa jo 2-3-vuotiaana yhdessä vanhampansa kanssa HLK:n perhetenniksessä. U10 minitennistunneille voi osallistua 4-vuotiaana.

Tarvitsenko oman mailan tunneille ja minkälainen varustus harjoituksiin?
Ensimmäisille tunneille ei tarvitse omaa mailaa vaan tuon saa lainattua valmentajalta. Suosittelemme oman mailan ostamista kun on saanut valmentajalta ohjeet millainen maila kannattaa ostaa. Harrastus on paljon mukavampaa omalla mailla. Harjoituksiin käy normaali sisäliikuntavarustus. Kengiksi suositellaan tenniskenkiä jotka ovat hieman normaaleja sisäkenkiä tukevammat.

En ole pelannut tennistä aikaisemmin, voinko ilmoittautua aikuisvalmennukseen mukaan?
Ilman muuta, mainitse tästä ilmoittautumisen yhteydessä niin osaamme sijoittaa sinut mukaan alkeisryhmään.

Mitä jos olen matkoilla enkä pääse harjoituksiin?
Meillä on käytössä korvausjärjestelmä jonka avulla voit varastoida tietyn harjoituksen ja käydä korvaamassa tämän toisessa ryhmässä. Laskussa yksittäisiä harjoituspoissaoloja ei huomioida. Pidempi aikaisissa sairauspoissaoloissa voi olla yhteydessä seuran toimistoon laskutuksen keskeyttämisestä.

Miten laskutus tapahtuu?
Laskutamme valmennukset sähköpostitse. Laskutus tapahtuu kaksi kertaa syyskaudella ja kaksi kertaa kevätkaudella.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa niin saat tiedon uusista kursseista ja tapahtumista helposti.

Tervetuloa mukaan!